De samenstelling van een zonnesysteem doet ertoe

Er is geen enkele productcategorie ter wereld die van kopers verwacht dat zij investeren in een product dat is samengesteld uit 4 of 5 verschillende merken. Allemaal met hun eigen voorwaarden en garanties. Waarom de samenstelling van een zonnesysteem ertoe doet, leest u in dit artikel.

Deel dit bericht

Er is geen enkele productcategorie ter wereld die van kopers verwacht dat zij investeren in een product dat is samengesteld uit 4 of 5 verschillende merken. Allemaal met hun eigen voorwaarden en garanties. Waarom de samenstelling van zonnesystemen ertoe doet, leest u in dit artikel.


Er is geen enkele productcategorie ter wereld die van kopers verwacht dat zij investeren in een product dat is samengesteld uit 4 of 5 verschillende merken. Allemaal met hun eigen voorwaarden en garanties. Waarom wordt dit bij zonne-energie anders wél geaccepteerd?

Stelt u zich eens voor dat u een auto koopt die bestaat uit onderdelen van verschillende merken. Uw plaatselijke garage heeft die onderdelen los ingekocht en stelt daarmee een auto samen, zonder serviceplan of garanties. Bizar? Toch is dit vandaag de dag nog altijd de situatie bij de meeste zonnestroomsystemen, wat helaas ook veelal gepaart gaat met grote veiligheidsrisico’s.

Onderdelen van verschillende merken belanden vanuit de fabriek via de groothandel en de installateur op het dak van de klant. De risico’s en garanties zijn net zo versnipperd en onduidelijk voor de klant als de techniek van het zonnesysteem zelf. 

Minstens zo verbazingwekkend is hoeveel zonnepanelen nog altijd worden geïnstalleerd op middelmatige en ongeschikte locaties, inclusief beloftes over prestaties die nooit zullen worden gehaald. Goedgelovige huiseigenaren en ondernemers worden hierdoor helaas ernstig benadeeld. 


Kiezen voor kwaliteit, veiligheid én rendement

Iconicx Energy Techniek doet dit anders en kiest er bewust voor om slechts met één fabrikant samen te werken waarmee onze zonnesystemen worden ontworpen, ontwikkelt én geproduceert. Door alle componenten vanuit één fabrikant te laten ontwikkelen, zorgen we ervoor dat ze bij elk project naadloos op elkaar afgestemd zijn én hebben we door één totaaloplossing de belangrijkste oorzaak van bijvoorbeeld brandgevaar in zonnestroomsystemen weggenomen.

Uit een analyse van bijna 3.000 zonne-energiesystemen in Nederland blijkt dat 45% ondermaats presteert. Zelfs al wordt de opbrengst nauwgezet in de gaten gehouden, dan nog zouden de zonnesystemen veel meer stroom kunnen opwekken. Vaak is dat helemaal niet bekend. 

Basismonitoring van de opgewekte stroom laat zien hoeveel energie er wordt geproduceerd, maar het vertelt niet of het volledige potentieel wordt bereikt. Neem geen genoegen met “het werkt”, als u met Energy Techniek het volle potentieel kunt bereiken. 

Systemen van Energy Techniek, geproduceert door onze samenwerkende fabrikant met een kWh-garantie, presteren naar verwachting of zelfs boven verwachting. Natuurlijk verbetert een kWh-garantie op zich niet de prestaties van een systeem, maar de designfilosofie, de processen en software van onze systemen die deze garantie mogelijk maken wel.


Kwh-garantie waarborgt uw investering

De prestaties van onze systemen zijn verzekerd door middel van een Kwh-garantie met optionele premium dekking door Lloyd’s Of London, ’s werelds grootste verzekeraar. Presteert het systeem minder? Dan wordt het verschil in gemiste opbrengsten gewoon uitbetaald in euro’s per gemiste kilowattuur.


Verder zijn onze systemen bankable. ABN AmroTriodosASN en meeste grote banken in Nederland zijn bereid om projecten gemaakt met onze systemen te financieren. Daarnaast zijn onze systemen vanwege de veiligheid ook gerespecteerd door Nederlandse verzekeraars.


Wij zijn voorbereid op de toekomst

Onze hybride systemen integreren het beste van ons end-to-end softwareplatform met nieuwe innovaties die veel verder gaan dan simpele foutdetectie en de mogelijkheden van merken met één component. Onze zonnesystemen zijn onder andere compatibel met meer dan 20 van de grootste batterijfabrikanten ter wereld zoals; WECO, LG Chem, BYD en UZ Energy (met CATL-cel).


Installatie & Oplevering

Een kwalitatief hoogwaardig systeem dient ook hoogwaardig geïnstalleerd te worden. De installatie wordt dan ook exclusief verzorgt door een erkende aangesloten installateur volgens de laatst gestelde normeringen, indien vereist met onafhankelijke Scope12 keuring.

Wilt u weten hoe een door Energy Techniek ontworpen zonnesysteem eruit ziet, dan verwijzen wij u graag naar onze projecten op deze website.


Benieuwd hoe een samenwerking met ons eruit ziet?

Dat wij zeker zijn van onze zaak is helder en deze zekerheid delen wij graag met u. Bent u voornemens te investeren in een zonnesysteem of wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vraag hier een offerte aan.


Iconicx Energy Techniek
E. info@iconicx.nl | T. 036 303 3 025

De Marktprijzen

Bovenstaand worden handelsprijzen weergeven. Om tot de prijs voor de consument te komen rekent de overheid enkele verplichte toeslagen. Het energietarief bestaat uit het volgende:


Consumentenprijs op basis van één kilowattuur (kWh) stroom bestaat uit:

 • Stroomprijs van de inkoopmarkt;
 • Inkoop- en Garantie van Oorsprong (GVO)-kosten;
 • Energiebelasting;
 • Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE);
 • 21% btw.

 

Consumentenprijs op basis van één kubieke meter (m3) gas bestaat uit:

 • Gasprijs van de inkoopmarkt
 • Inkoop- en Garantie van Oorsprong (GVO)-kosten
 • Energiebelasting
 • Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE)
 • Regiotoeslag
 • 21% btw

Statusinformatie

1. Verified = Gecontroleerd (De adviseur mag energie advies geven en energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

2. Unverified A = Niet gecontroleerd (De adviseur mag vanwege een lopend onderzoek geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

3. Unverified B = Niet gecontroleerd (De adviseur is uit dienst en word niet meer gecontroleerd op energie advies en bemiddeling van overeenkomsten in de energiemarkt)

4. Suspended A = Gecontroleerd en inactief (De adviseur mag vanwege ontbrekende informatie en/of lopend onderzoek geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

5. Suspended B = Gecontroleerd en inactief (De adviseur mag vanwege ontbrekende informatie en/of lopend onderzoek alleen onder begeleiding van een verified adviseur advies geven en energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

6. Withdrawn = Per direct ingetrokken (De adviseur mag geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)