Friese Motorexperts kiest voor veilige duurzame energie

Enige tijd geleden kreeg Iconicx Energy Techniek de opdracht van Friese Motorexperts om hun bedrijfspand te voorzien van een zonne-energiesysteem. Wat wij voor deze klant hebben mogen betekenen leest u in dit projectoverzicht.

Deel dit bericht

Enige tijd geleden kreeg Iconicx Energy Techniek de opdracht van Friese Motorexperts om hun bedrijfspand te voorzien van een zonne-energiesysteem. Wat wij voor deze klant hebben mogen betekenen leest u in dit projectoverzicht.


Van inventarisatie tot realisatie

Alvorens dit mooie project tot stand is gekomen is eerst een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de huidige situatie, de wensen en toekomstplannen wat vervolgens geresulteerd heeft in een plan van aanpak.

De vraag naar energie verminderen

De voordeligste energie is de energie die niet verbuikt wordt. Vanuit dit perspectief bekeken heeft Friese Motorexterts onder andere eerst haar energieverbruik fors weten te verlagen door energievretende verlichting te vervangen voor ‘slimme’ led-verlichting. Na de nodige energiebesparende middelen te hebben ingezet welke een zeer snelle terugverdientijd hebben, is de vraag naar zonne-energie minder groot wat wederom kostenbesparend werkt.


Zonne-energie met oog op de toekomst

Vervolgens heeft Energy Techniek een zonnesysteem ontworpen wat onder andere ruim voldoende energie opwekt om te kunnen voorzien in het resterende energieverbuik inclusief toekomstig verbruik van een warmtepomp. Dit heeft geresulteert in een zonnesysteem van 29.200 Watt piek, goed voor een verwachte berekende opbrengst van 28.500 Kwh per jaar met verzekerde Kwh opbengst garantie.Resultaten zonnesysteem

Inmiddels heeft het zonnesysteem een volledig jaar probleemloos energie geproduceerd en zijn de opbrengsten van dit systeem maarliefst 20% hoger dan conventionele systemen wat zich vertaald in een hoger financieel rendement en kortere terugverdientijd.


Projectoverzicht

Voor deze klant hebben wij het volgende gerealiseerd:

Zonnesysteem
Vermogen van 29.200 Watt Piek
NEN Keuring
Inclusief inspectierapport

Energie Advies & Besparing
Energie inkoop Centraal Energieloket


Heeft dit project uw interesse gewekt en wilt u uw woning of bedrijfspand ook verduurzamen? Neem dan contact met ons op en kom in gesprek met een van onze adviseurs. Wilt u liever direct een offerte aanvragen? Ook dan helpen wij u graag verder!


Iconicx Energy Techniek
E. info@iconicx.nl | T. 036 303 3 025

De Marktprijzen

Bovenstaand worden handelsprijzen weergeven. Om tot de prijs voor de consument te komen rekent de overheid enkele verplichte toeslagen. Het energietarief bestaat uit het volgende:


Consumentenprijs op basis van één kilowattuur (kWh) stroom bestaat uit:

 • Stroomprijs van de inkoopmarkt;
 • Inkoop- en Garantie van Oorsprong (GVO)-kosten;
 • Energiebelasting;
 • Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE);
 • 21% btw.

 

Consumentenprijs op basis van één kubieke meter (m3) gas bestaat uit:

 • Gasprijs van de inkoopmarkt
 • Inkoop- en Garantie van Oorsprong (GVO)-kosten
 • Energiebelasting
 • Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE)
 • Regiotoeslag
 • 21% btw

Statusinformatie

1. Verified = Gecontroleerd (De adviseur mag energie advies geven en energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

2. Unverified A = Niet gecontroleerd (De adviseur mag vanwege een lopend onderzoek geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

3. Unverified B = Niet gecontroleerd (De adviseur is uit dienst en word niet meer gecontroleerd op energie advies en bemiddeling van overeenkomsten in de energiemarkt)

4. Suspended A = Gecontroleerd en inactief (De adviseur mag vanwege ontbrekende informatie en/of lopend onderzoek geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

5. Suspended B = Gecontroleerd en inactief (De adviseur mag vanwege ontbrekende informatie en/of lopend onderzoek alleen onder begeleiding van een verified adviseur advies geven en energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)

6. Withdrawn = Per direct ingetrokken (De adviseur mag geen energie advies geven noch energie gerelateerde overeenkomsten bemiddelen in de energiemarkt)